Домашнє морозиво в печиві: рецепт приготування
Поради

Домашнє морозиво в печиві: рецепт приготування

Домашнє морозиво. Рецепт домашнього морозива в печиві. Покроковий спосіб приготування домашнього морозива з шоколадом.

Домашнє морозиво – надзвичайно смачний та корисний десерт, який до вподоби і дорослим, і дітям. Але якщо зробити його власноруч вдома – то користі буде вдвічі більше, адже там точно будуть тільки натуральні інгредієнти.

Рецепт домашнього морозива

Для приготування смачного десерту знадобиться:

  • 250 грам білого шоколаду;
  • Ваніль або ванільний цукор (за смаком);
  • 450 мл вершків (бажано 33% жирності, вони краще збиваються);
  • 100 грам молочного або чорного шоколаду;
  • 500 грам печива.

Як приготувати домашнє морозиво в печиві

  1. Додати до вершків ваніль або ванільний цукор, перемішати. Поставити на повільний вогонь, прогріти вершки, але не доводити до кипіння (достатньо буде, щоб вони просто парували).
  2. Додати до гарячих вершків білий шоколад, добре вимішати, щоб він повністю розчинився. Накрити вершково-шоколадну масу харчовою плівкою в контакт,  покласти в холодильник на 10-12 годин (можна на ніч, щоб було зручніше).
  3. З молочного або чорного шоколаду зробити шоколадну крихту. Дістати масу з холодильника, збити міксером або кухонним комбайном, потім туди додати шоколадні крихти, добре перемішати.
  4. Сформувати з щільної маси морозиво: взяти печиво, викласти рівним шаром на форму, на нього викласти морозиво, зверху накрити іншим шаром печива.
  5. Покласти в морозильну камеру, дати добре захолонути (протягом 5 годин). Дістати, розрізати на шматки та можна куштувати. Таке морозиво дуже добре смакуватиме з домашнім варенням з йошти.

Смачного!