Домашнє морозиво – надзвичайно смачний та корисний десерт, який до вподоби і дорослим, і дітям. Але якщо зробити його власноруч вдома – то користі буде вдвічі більше, адже там точно будуть тільки натуральні інгредієнти.
Рецепт домашнього морозива
Для приготування смачного десерту знадобиться:
- 250 грам білого шоколаду;
- Ваніль або ванільний цукор (за смаком);
- 450 мл вершків (бажано 33% жирності, вони краще збиваються);
- 100 грам молочного або чорного шоколаду;
- 500 грам печива.
Як приготувати домашнє морозиво в печиві
- Додати до вершків ваніль або ванільний цукор, перемішати. Поставити на повільний вогонь, прогріти вершки, але не доводити до кипіння (достатньо буде, щоб вони просто парували).
- Додати до гарячих вершків білий шоколад, добре вимішати, щоб він повністю розчинився. Накрити вершково-шоколадну масу харчовою плівкою в контакт, покласти в холодильник на 10-12 годин (можна на ніч, щоб було зручніше).
- З молочного або чорного шоколаду зробити шоколадну крихту. Дістати масу з холодильника, збити міксером або кухонним комбайном, потім туди додати шоколадні крихти, добре перемішати.
- Сформувати з щільної маси морозиво: взяти печиво, викласти рівним шаром на форму, на нього викласти морозиво, зверху накрити іншим шаром печива.
- Покласти в морозильну камеру, дати добре захолонути (протягом 5 годин). Дістати, розрізати на шматки та можна куштувати. Таке морозиво дуже добре смакуватиме з домашнім варенням з йошти.
Смачного!