Шарлотка з яблуками: найсмачніший десерт з ароматом осені
Поради

Шарлотка з яблуками: найсмачніший десерт з ароматом осені

Шарлотка з яблуками: перевірений рецепт. Покроковий рецепт приготування яблучної шарлотки. Як подавати шарлотку з яблук.

Шарлотка з яблуками за цим рецептом виходить ароматною, пухкою та пропеченою, від неї так і віє затишком осені. Тому обов’язково варто спробувати створити таку випічку, щоб порадувати рідних за філіжанкою чаю або кави.

Шарлотка з яблуками: перевірений рецепт

Для приготування осіннього десерту необхідно такі інгредієнти:

  • Яблука (обов’язково кислі) – 1 кілограм;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Цукор – 250 грамів;
  • Борошно – 400 грамів;
  • Вершкове масло – 150 грамів;
  • Молоко або кефір – 100 мл;
  • Розпушувач тіста – 1 чайна ложка;
  • Цукрова пудра – для подачі.

Спосіб приготування яблучної шарлотки

  1. Яйця та цукор гарно збити міксером, потім поступово вмішати борошно в суміш.
  2. Розтоплене вершкове масло додати до отриманої суміші, добре перемішати до однорідності.
  3. Додати молоко та розпушувач для тіста, перемішати востаннє.
  4. Додати в тісто нарізані скибочками яблука.
  5. Викласти отриману суміш у форму для випікання, помістити у духовку.
  6. Випікати при 180° приблизно 35-40 хвилин.
  7. Перевірити, чи добре пропеклася шарлотка – достатньо проколоти її сухою дерев’яно паличкою Якщо вона вийде сухою – випічка готова.

Нарізати та посипати цукровою пудрою треба тоді, коли шарлотка остигне. Тоді її можна подавати до столу. Смачного!

Нагадаємо, що восени також гарно смакуватиме хрумка квашена капуста, приготована за старовинним рецептом.