Ікра з баклажанів – це вже майже класика. Проте завжди з’являються нові рецепти, які дивують своїм неповторним смаком та незвичністю подачі.
Як готується ікра з баклажанів на мангалі
- Для початку необхідно дібрати баклажани середнього розміру. Варто звернути увагу, щоб вони були тверденькими, а не зм’яклими – це буде означати, що вони свіжі. Старі та морхлі баклажани не підійдуть для цієї страви – вона гірчитиме.
- Розпалити вогнище в мангалі. Залишити його добре прогоріти, адже потрібне саме добре розпечене вугілля (жар).
- Кожен баклажан розрізати посередині, щоб під час запікання він не луснув.
- Викласти овочі на тліюче вугілля. Періодично перевертати їх, щоб пропеклися рівномірно.
- Запікати овочі на мангалі протягом 15 хвилин. Дістати з вогнища, дати остудитися. Обережно зняти шкірку.
- Розрізати кожен баклажан вздовж, дістати насіння, порізати м’яку масу кубиками.
- Додати подрібнену молоду зелену цибулю та трішки оливкової олії.
- Перемішати баклажанову ікру та викласти на шматок підсмаженого хліба. Усе, брускета із запашною ікрою готова!
Таку баклажанову ікру можна їсти і з хлібом, і як окрему закуску, наприклад, разом з малосольними огірками, до м’яса. Смачного!