Ікра з баклажанів, пропечених на вугіллі: смачний рецепт
Поради

Ікра з баклажанів, пропечених на вугіллі: смачний  рецепт

Ікра з баклажанів, запечених на вугіллі. Покроковий рецепт приготування баклажанової ікри на мангалі, спосіб подачі страви.

Ікра з баклажанів – це вже майже класика. Проте завжди з’являються нові рецепти, які дивують своїм неповторним смаком та незвичністю подачі.

Як готується ікра з баклажанів на мангалі

  1. Для початку необхідно дібрати баклажани середнього розміру. Варто звернути увагу, щоб вони були тверденькими, а не зм’яклими – це буде означати, що вони свіжі. Старі та морхлі баклажани не підійдуть для цієї страви – вона гірчитиме.
  2. Розпалити вогнище в мангалі. Залишити його добре прогоріти, адже потрібне саме добре розпечене вугілля (жар).
  3. Кожен баклажан розрізати посередині, щоб під час запікання він не луснув.
  4. Викласти овочі на тліюче вугілля. Періодично перевертати їх, щоб пропеклися рівномірно.
  5. Запікати овочі на мангалі протягом 15 хвилин. Дістати з вогнища, дати остудитися. Обережно зняти шкірку.
  6. Розрізати кожен баклажан вздовж, дістати насіння, порізати м’яку масу кубиками.
  7. Додати подрібнену молоду зелену цибулю та трішки оливкової олії.
  8. Перемішати баклажанову ікру та викласти на шматок підсмаженого хліба. Усе, брускета із запашною ікрою готова!

Таку баклажанову ікру можна їсти і з хлібом, і як окрему закуску, наприклад, разом з малосольними огірками, до м’яса. Смачного!

Теги