Новий цікавий рецепт маринованих кабачків на зиму, яким можна не тільки смачно повечеряти, а й здивувати гостей за святковим столом. Незвичайний спосіб приготування маринованих кабачків сподобається усім поціновувачам цього овочу.
Як приготувати консервовані кабачки
Сезон кабачків триває, тому не варто втрачати чудової можливості заготувати їх на зиму. Мариновані кабачки за особливим рецептом виходять хрусткими, ароматними та з насиченим смаком. Споживати їх можна буде як самостійно, так і в якості закуски до головної страви.
Порція виходить приблизно 3 банки по 500 мл.
Для приготування знадобиться:
- 1 кілограм свіжих, молодих кабачків;
- 1 велика цибулина;
- 2 чайні ложки солі;
- за бажанням можна додати спеції (перець горошком, гвоздику, духмяний перець).
Маринад для кабачків:
- 300 мл води;
- 100 мл яблучного оцту (6%);
- 80 грамів цукру.
Мариновані кабачки – спосіб приготування:
- Кабачки нарізати досить грубими кільцями.
- Цибулю нашаткувати півкільцями.
- Викласти кабачки та цибулю в миску, посолити та гарно перемішати. Залишити на 2 години за кімнатної температури.
- Розкласти суміш у банки, за бажанням додати спеції.
- У каструльці змішати складники маринаду, додати сік, який стік із кабачково-цибулевої суміші. Маринад для кабачків закип’ятити, інколи помішуючи, зняти з вогню.
- Залити маринадом овочі в банці, прикрити стерилізованими кришками.
- Викласти банки із кабачками у велику ємність для подальшої стерилізації. На дно покласти рушник, щоб банки не торкались дна (можуть репнути).
- Влити в каструлю воду, щоб вона покрила більше половини висоти банки. Довести до кипіння, дати кабачкам у банках трішки проваритись.
- Коли закипить, варити суміш у банках не довше 15 хвилин, після чого обережно вийняти слоїки та закатати повністю. Перевернути банки кришкою до низу, накрити ковдрою або теплим рушником. Залишити до повного вистигання. Потім перенести банки у темне, прохолодне місце, де вони й чекатимуть на зиму. Смачного!
Раніше ми розповідали рецепт варення з йошти.