Суп таратута: рецепт української холодної страви
Туризм

Суп таратута: рецепт української холодної страви

Український суп таратута. Як приготувати холодний суп. Рецепт національної страви.

Холодний суп таратута з’явився в українській національній кухні ще в 15 столітті. Цікавою особливістю страви є те що її можна подавати і як суп, і як холодну закуску до рибних, м’ясних страв, або навіть до звичайної картоплі.

Таратута – це пікантний український суп з буряка, який доречно подавати холодним, особливо влітку. Готується він дуже швидко, а з’їдається ще швидше.

Інгредієнти для супу з буряка (на 4 порції):

  • 3 середніх буряка;
  • 1 цибулина;
  • 300 г огірків квашених;
  • 2 склянки розсолу з-під цих огірків;
  • 3 столові ложки олії;
  • 2 столові ложки хрону;
  • 1-1.5 склянки води, у якій варився буряк.

Як приготувати суп таратута

  1. Очистити буряки, нарізати кільцями. Поставити варитись, але воду не солити.
  2. Коли кружальця буряка зваряться, дістати їх з води, остудити. Буряковий відвар не виливати, бо він ще згодиться.
  3. Нарізати огірки та цибулю дрібними шматочками, разом з буряками висипати в глибоку миску. Додати в суміш хрін та олію.
  4. Змішати розсіл з огірків та відвар з буряків. Цією рідиною залити огірково-бурякову масу. Перемішати та залишити настоюватись в холодильнику на добу.
  5. Смакувати як окрему страву, або можна злити рідину, додати зелень – таким чином, вийде поживний вітамінний салатик.

Раніше ми повідомляли, як приготувати справжній закарпатський боґрач.