Солоний салат з черешні
Поради

Літня новинка: солоний салат з черешнею та сиром

З черешні можна приготувати не тільки варення, а й… солоний салат. Подаємо рецепт смачної літньої страви.

У сезон черешні можна приготувати не лише десерти, а й солоний салат. Корисна та смачна страва з черешні з сиром здивує та потішить близьких.

М’який сир та горіхи у складі салату додадуть йому ситості, черешня – солодощі, а зелень – нотку свіжості.

Інгредієнти

  • черешня червона – 150 г,
  • сир фета – 100 г,
  • салат-мікс – 70-90 г,
  • волоські горіхи – 1 ст. л.,
  • базилік – 6 листків,
  • бальзамічний оцет – 1,5 ст. л.,
  • оливкова олія – 40 мл,
  • перець чорний мелений,
  • кунжут.

Як приготувати солоний салат

  1. Черешню, зелень промийте та обсушіть. Видаліть із черешні кісточки, розріжте на половинки.
  2. Волоські горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і порубайте дрібно ножем.
  3. Сир фета дрібно наріжте кубиками.
  4. Для заправки змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і перець чорний мелений.
  5. Салат порвіть руками і розкладіть на широку тарілку, зверху викладіть черешню, сир, посипте горіхами і полийте заправкою. Прикрасьте листочками базиліка та кунжуту.

Раніше “Панорама” публікувала рецепт домашнього морозива в печиві.