У сезон черешні можна приготувати не лише десерти, а й солоний салат. Корисна та смачна страва з черешні з сиром здивує та потішить близьких.
М’який сир та горіхи у складі салату додадуть йому ситості, черешня – солодощі, а зелень – нотку свіжості.
Інгредієнти
- черешня червона – 150 г,
- сир фета – 100 г,
- салат-мікс – 70-90 г,
- волоські горіхи – 1 ст. л.,
- базилік – 6 листків,
- бальзамічний оцет – 1,5 ст. л.,
- оливкова олія – 40 мл,
- перець чорний мелений,
- кунжут.
Як приготувати солоний салат
- Черешню, зелень промийте та обсушіть. Видаліть із черешні кісточки, розріжте на половинки.
- Волоські горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і порубайте дрібно ножем.
- Сир фета дрібно наріжте кубиками.
- Для заправки змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і перець чорний мелений.
- Салат порвіть руками і розкладіть на широку тарілку, зверху викладіть черешню, сир, посипте горіхами і полийте заправкою. Прикрасьте листочками базиліка та кунжуту.
Раніше “Панорама” публікувала рецепт домашнього морозива в печиві.