Продукти в укриття: чим запастись під час війни
Життя

Продукти в укриття: чим запастись під час війни

Продукти в укриття під час війни. Яку їжу взяти до бомбосховища. Кількість їжі на одну людину. Приготування каші без вогню. Коржі, батончики.

Продукти в укриття в ситуації, що склалася, наразі є життєвою необхідністю. Адже вони, у разі небезпеки, дозволять не виходити з дому та зберегти життя. Тому важливо мати запас їжі, що не псується, та яку можна легко взяти з собою в бомбосховище.

Які краще взяти продукти в укриття

Для перебування в бомбосховищі згодиться їжа, що не псується, а також має високу калорійність. Краще взяти з собою запас, якого б вистачило на три дні перебування.

Найкраще підійдуть такі продукти для виживання:

  • cухарі, хлібці, печиво, шоколадні батончики;
  • cухофрукти, горіхи, консерви (м’ясні та рибні);
  • солоне сало, в’ялене м’ясо, каші швидкого приготування;
  • вода звичайна, без підсолоджувачів;
  • дитяче харчування, якщо є діти.

Як визначити кількість їжі на одну людину

На один день для дорослої людини вистачить 100 г консерви та 200 г каші або сухарів (це мінімальна кількість продуктів для виживання).

Що приготувати в укриття з доступних продуктів

Якщо немає де купити хліба та дріжджів – хліб можна замінити домашніми коржиками, які можна приготувати за 15 хвилин.

Рецепт домашніх коржиків:

Змішати борошно, дрібку солі та кип’яток. Обережно замістити тісто, розкачати його у тоненькі коржики. Кожен коржик випікати у сковороді до появи рум’яної кірочки з кожного боку (це приблизно по 1-2 хвилини).

Злакові батончики в укриття

Якщо вдома є вівсяні пластівці , мед, вершкове масло, горіхи – з цього можна зробити неперевершені вітамінні батончики, які дуже добре тамують голод.

Спосіб приготування вівсяних батончиків

  1. Обсушити вівсяні пластівці на пательні.
  2. Мед та вершкове масло розтопити.
  3. Змішати пластівці, мед, вершкове масло, додати сухофрукти, горіхи або родзинки (за бажанням).
  4. Викласти у вигляді батончиків на пергамент, залишити застигнути в холодильнику.

Як приготувати кашу без вогню

В укритті також можна приготувати гречку, кус-кус або іншу кашу. Для цього її треба залити холодною водою та залишити набухати протягом кількох годин. Після цього кашу можна їсти.