Варення з йошти – популярний смаколик, який господині готують на зиму. В нашій публікації ми розповімо його рецепт.
Йошта – це виведене штучно поєднання чорної смородини та аґрусу. На смак ягоди солодкі та мають змішаний приємний аромат смородини з аґрусом. Такий гібрид є не лише надзвичайно смачним, а й корисним, адже містить велику кількість вітамінів, мікро- та макроелементів, які значно підтримують імунітет людини.
Консервування такої ягоди – це вдала інвестиція у майбутню зиму. Ароматний слоїк з варенням надасть гарного настрою та підтримає організм вітаміном С, якого часто так не вистачає холодними зимовими вечорами.
Щоб варення з йошти вийшло з цілими ягідками – треба брати ще не перестиглі плоди. Якщо ж ягоди вже м’які – то господині у відчай не впадають, адже з таких ягід вийде приголомшливий джем.
Кулінарний рецепт приготування варення з йошти
Знадобиться:
- 1 кілограм ягід;
- 1 кілограм цукру;
- 200 міліграмів води.
Спосіб приготування:
- Ягоди гарненько промивають, видаляють хвостики.
- У теплу воду додають цукор, чекають його повного розчинення. В отриманий сироп висипають ягоди.
- Варимо одержану суміш. Але щоб ягідки залишалися цілими, процес варіння треба розділити на декілька етапів. Спочатку ягідну масу доводять до кипіння, після цього варять 3-5 хвилин. Далі вогонь вимикають, дають суміші остудитися до кімнатної температури. Після цього треба ще раз прокип’ятити майбутнє варення таким самим способом. Повторювати процедуру треба доти, доки крапля отриманого сиропу перестане розтікатися по тарілці, тобто стане достатньо густою. Таким чином ягоди не розваряться, а варення буде густим.
- Банки та кришки стерилізують (можна у духовій печі, можна на пару), наповнюють варенням з йошти, закатують, перевертають верх дном та закутують теплою ковдрою або рушником.
- Далі потрібно дочекатися, доки банки з варенням повністю вистигнуть та перенести їх у прохолодне темне місце для подальшого зберігання.
- Дістати у прохолодну зимову пору та насолоджуватись неймовірно багатим, насиченим смаком та ароматом літа.