Запечена картопля: як запекти бульбу зі скоринкою в духовці
Поради

Запечена картопля: як запекти бульбу зі скоринкою в духовці

Запечена картопля в духовці. Як смачно запекти картоплю з ароматною скоринкою. Рецепт пряної печеної картоплі з травами.

Запечена картопля – одна із найсмачніших страв на столі, особливо в поєднанні з  солониною та маринованим оселедцем. Але як запекти картоплю так, щоб її шкуринка стала хрумкою, а внутрішня частина залишалася м’якою та ніжною? Про це поговоримо нижче.

Як смачно запекти картоплю в духовці: рецепт

  1. Насамперед потрібно обрати правильний сорт картоплі. Вона повинна мати доволі товсту шкірку – тоді при запіканні вона стане хрусткою та забезпечить апетитний вигляд спеченої картоплі.
  2. Перед запіканням обов’язково промивають картоплю під проточною водою. За наявності стійкого ґрунту на ній, можна потерти спеціальною щіткою для овочів.
  3. Для хрумкої шкірки картоплю викласти на пергамент та посолити. У разі, якщо хочеться м’якої та ніжної запеченої картопляної шкірочки, то перед запіканням треба загорнути бульбу в фольгу.
  4. Запікати картоплю за температури 220°C протягом години. За 10 хвилин до готовності треба змастити олією кожну картоплину.
  5. Перевірити готовність можна дерев’яною шпажкою – якщо проколюється легко, то картопля готова.
  6. Зберігають печену картоплю в герметичному контейнері протягом трьох днів у холодильнику. Розігріти можна у мікрохвильовій печі або в духовці про 150°C.

Рецепт пряної печеної картоплі з травами

Для приготування надзвичайної картоплі в духовці знадобиться:

  • 5 великих картоплин (можна збільшити порцію за бажанням);
  • 1 лимон;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • пів столової ложки солі;
  • 1 столова ложка орегано;
  • 4 столові ложки вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промити картоплю та нарізати на шматочки, не очищуючи від шкірки.
  2. Викласти картоплю в глибоку посудину, залити половиною склянки води чи бульйону. Додати сік одного лимона, орегано, сіль та перець.
  3. Викласти шматочки в посудину для запікання, нарізати вершкове масло скибочками та викласти поверх картоплі.
  4. Випікати при 180°C протягом 1-1.5 години. Перевіряти готовність за допомогою шпажок. Якщо вода швидко буде випаровуватись – доливати ще кожні півгодини.
  5. Готова пряна картопля повинна мати гарний золотистий відтінок та бути хрумкою.
  6. Перед подачею на стіл присипати печену картоплю свіжою зеленню – так вона смакуватиме ще краще. Також дуже доречно приготувати влітку ароматну молоду кукурудзу.