Молода кукурудза як готувати
Поради

Молода кукурудза: як приготувати та з чим подавати

Молода кукурудза, як обрати та зварити. Із чим подати молоду кукурудзу. Соус для кукурудзи на грилі.

Молода кукурудза – неперевершена літня смакота. Більшість її просто варить та насолоджується, але є ще безліч смачних способів її подачі – варто обов’язково спробувати. Про них поговоримо нижче.

Як обрати молоду кукурудзу

Обираючи кукурудзу, варто звернути увагу на її колір. Найсмачніша кукурудза жовтого або мармурового кольору (зернятка білого та жовтого кольору). Купувати початки треба свіженькі, обов’язково у листі, але щоб воно ще не було підсохлим.

Як варити качани кукурудзи

  1. Очистити від листя початок кукурудзи, покласти листя на дно каструлі.
  2. Викласти кукурудзу на листя, якщо качани не влізають – обрізати краї.
  3. Накрити кукурудзу листям, яке залишилося. Залити водою, трохи присолити. Щоб початки не спливали – можна накрити тарілкою та кришкою.
  4. Варити до готовності. Наразі є сорти, що вже готові після 10 хвилин кипіння. Тому не обов’язково чекати по півгодини.
  5. Перевірити готовність кукурудзи, зняти з вогню. Але не виймати одразу з води, треба дати їй настоятися хвилин 20, після чого можна діставати з рідини та їсти.

Молода кукурудза – з чим її можна подавати:

  • класично із сіллю. Смак, знайомий з дитинства;
  • із бринзою. Натерти на дрібній терці сир та посипати теплу кукурудзу. Виходить дуже смачно;
  • з вершковим маслом та ароматною сіллю. Масло повинно бути холодним. Треба взяти гарячий кукурудзяний початок та провести по ньому маслом. Воно одразу почне танути, після цього посипати сіллю із ароматними травами;
  • із соусом песто. Яскравий та насичений смак гарантовано.

Кукурудзу на грилі можна подавати із сирним соусом. Димний запах та солодкувато-гіркий присмак молодої кукурудзи, запеченої на грилі, добре поєднуються із вершковим ароматом сиру.

Раніше ми публікували рецепт маринованих кабачків на зиму.