Джем із кавуна: смакує до риби, млинців та хліба
Поради

Джем із кавуна: смакує до риби, млинців та хліба

Джем із кавуна. Як приготувати варення з кавунячих шкірок. Джем із кавуна як соус до печеної риби, м’яса та десертів.

Джем із кавуна – це незвичайне варення, яке готується із кавунової шкірки. Тому, поласувавши ароматною, солодкою кавунячою м’якоттю не треба поспішати викидати шкуринки. З них можна зробити цукати або ароматний джем. Варення виходить дійсно солодким, ароматним та універсальним у застосуванні. Тому готують його і в Херсоні, і в Південній Америці – всюди, де є смугасті красені.

Як приготувати варення з кавуна

Інгредієнти:

  • 500 г шкірки з кавуна;
  • 1 ст. л. тертого неочищеного імбиру;
  • 400 г цукру кристалічного білого;
  • сік з трьох лаймів (або дрібно нарізати один).

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимити шкірку кавуна, нарізати на шматки. Перебити блендером, щоб залишилися невеликі шматочки.
  2. Отриману кавунячу масу змішати з соком лайма, цукром, натертим імбиром, поставити на невеликий вогонь.
  3. Помішуючи час від часу, варити протягом 45 хвилин – до 1 години, щоб уся рідина випарувалась та консистенція стала схожою на джем.
  4. Баночки простерилізувати, розкласти в них варення, закатати. Залишити охолонути до кімнатної температури. Після цього зберігати в темному прохолодному місці або в холодильнику, щоб закрутки не вибухали.

Із чим подавати джем із кавуна

Ароматний джем із кавуна можна подавати як пікантний соус до печеної риби та свинини, як солодкий акорд до запечених курячих криляток. Також, більш стандартний спосіб – використати як топінг до морозива та інших десертів. Такий джем буде смачно скуштувати навіть просто з хлібом та філіжанкою ароматного чаю.

Смачного!