Малина — не лише смачна, але й неймовірно корисна ягода. Вона багата на вітаміни C, E, PP, A, групи B, а також містить калій, магній, фосфор, залізо та інші мікроелементи. На жаль, свіжа малина має короткий сезон, тому важливо встигнути зберегти її на зиму.
Один з найпростіших і найшвидших способів зберегти малину – це приготувати варення – п’ятихвилинку. Цей рецепт не потребує багато часу і зусиль, а ягоди при цьому зберігають максимум користі та аромату.
Інгредієнти:
- 1 кг малини
- 800 г цукру
Приготування:
- Підготуйте ягоди, ретельно вимийте малину і дайте їй трохи обсохнути.
- В каструлю з товстим дном насипте цукор і додайте 2-3 ст. ложки води. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Всипте малину в киплячий сироп і доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин, періодично знімаючи піну.
- Простерилізуйте банки та кришки.
- Акуратно розкладіть варення по банках, заливаючи їх доверху гарячим сиропом. Закатайте банки, переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.
- Зберігайте варення в прохолодному темному місці.
Раніше ми публікували, як приготувати домашнє морозиво в печиві.