Рецепт квашеної капусти цікавить кожну господиню. Це і не дивно, адже смачна та хрумка закуска може смакувати як окрема страва, чи як гарнір до м’яса. Перевагою рецепту є його натуральність та перевіреність – за ним у господині точно вийде гарна квашена капуста.
У чому користь квашеної капусти
Квашена капуста, через абсолютно натуральний спосіб приготування та складники, є дуже корисною для людини. Там міститься гігантська кількість вітаміну С, який підтримує імунітет, що дуже актуально у прохолодні пори року.
Перевірений рецепт квашеної капусти
Для приготування пікантної закуски на зиму, знадобиться:
- Капуста – 3 кілограми;
- Цукор – столова ложка;
- Середня морква – 1 штука;
- Сіль – 3 столові ложки;
- Лавровий лист – 2-3 листочки;
- Чорний перець горошком – 3-4 штучки.
Спосіб приготування:
- Помити капустину, нашаткувати її (можна ножем, або спеціальною теркою).
- Натерти моркву на звичайній терці, щоб вийшла соломка.
- Змішати капусту з морквою, додати сіль.
- Розім’яти капусту руками, щоб вона добре пустила сік.
- Викласти суміш у 3-літрову банку, додавши лавровий лист та перець горошком, добре утрамбувати (можна скористатися товкучкою для картоплі).
- Покласти зверху на капусту у банку гніт (можна взяти пляшечку з водою та нею притиснути капусту).
- Залишити капусту за кімнатної температури на 2-3 дні, але двічі на день проколювати капусту до дна, щоб виходив зайвий вуглекислий газ, який буде утворюватися у процесі проквашування. Піну, яка буде утворюватися поверх капусти, можна знімати ложкою та викидати.
- На третій день банку з капустою перекласти у холодильник. Через тиждень після приготування вона буде повністю проквашеною та готовою до споживання.
Виходить дуже смачна квашена капуста, яка разом з малосольними огірочками добре смакуватиме з м’ясними стравами за святковим столом або просто за вечерею. Смачного!